Vi vil stå dette igennem sammen

Denne mails fra Paul Sinton-Hewitt (grundlægger af parkrun), og sendt til alle parkrunners. Der er dog nogle der har slået funktionen "Ingen mails fra parkruns" til, og de har desværre ikke fået denne hilsen. Derfor er hans mail gengivet neden for.

Venlig hilsen
Henrik Poulsen
Amager Fælled parkrun

Jeg skriver til dig for at lade dig vide at jeg er her som din parkrun-ven i denne tid, og jeg ønsker at forsikre dig om at den parkrun-familie som jeg startede i 2004, er lige så stærk som altid. Vi vil stå dette igennem sammen. Jeg ved at parkrun vil tage udfordringen med coronavirus op, og ligesom parkrun har hjulpet mig igennem mange svære tider, vil parkrun være der for os alle.

Men for første gang i 15 år vil vi på lørdag vågne op til en verden hvor der ikke er noget parkrun at deltage i, og jeg tror at vi alle forsøger at forstå betydningen af dette.

Igennem årene er parkrun blevet et tilflugtssted for tusindvis af mennesker – en rolig ø i et farvand med krappe søer. Det har altid været min base og mit netværk når min tilværelse var udfordret. Og jeg ved at parkrun er en troværdig livline for ganske mange mennesker overalt på Jorden.

Men verden må reagere på den voksende coronavirus-pandemi, og vi har derfor måttet tage den utroligt svære, men fuldstændigt korrekte beslutning at aflyse parkrun-events alle steder hvor de afvikles.

 

Igennem årene har vi hørt hvordan parkrun har ændret og reddet liv, og hvordan vores events har hjulpet dem som er ramt af eksempelvis isolation, ensomhed, depression og angst. 

Du skal vide at selv om vi ikke kan mødes fysisk lørdag morgen som vi plejer, så holder vi vores løfte om at være der for jer. Vi finder andre veje.

parkrun er en familie som er i 22 lande og som afvikles 2.100 steder. En familie som er forenet med et fælles formål. Vores mission som er at opnå en sundere og gladere planet, er nu vigtigere end nogensinde før. Det er altafgørende hvordan vi reagerer på denne globale krise og støtter hinanden i at bevare vores gode fysiske og mentale sundhed under disse ekstremt udfordrende omstændigheder.

Selv om vi forstår baggrunden, opfattes det som ondt at parkrun er taget væk fra os, når det i en hver anden krise ville være noget som gav trøst og lindring, og som kortvarigt kunne få os til at glemme problemerne. Vi anerkender hvor udfordrende dette er for så mange, men vær forsikret om at vi forlader jer ikke.

Vi forstår at det er kritisk at holde sig fysisk aktiv, men at det samtidigt er vigtigt at holde afstand til hinanden: Hold sammen på afstand. Jeg opfordrer til at du følger retningslinjerne, og at du ikke organiserer samlinger, hverken officielt eller uofficielt på parkruns ruter (eller andre steder) så længe vores events er aflyst. Hvis du gør det, sætter du parkruns gode omdømme på spil.

Nu er det vigtigere end nogensinde før at vi holder sammen. At vi finder nye og kreative måder at hjælpe dem der har behov. Og at vi fortsætter med at støtte hinanden.

Vi vil være en skulder du kan græde ud ved. Vi vil mere end nogensinde være positive, og vi vil underholde, aktivere, motivere og inspirere. Der er ingen tvivl om at vi vil mindes de gode parkrun-stunder, og vi vil fortælle nogle af de bedste historier fra vores første 15½ år med parkrun.

Men vi vil også se fremad. Fremad til et tidspunkt hvor alt dette er overstået. Fremad til et tidspunkt hvor vi igen mødes i de lokale parker, nyder hinandens selskab, er aktive og deler den bedste del af ugen med hinanden.

Vi vil stå dette igennem sammen.

Hold dig sikker og sund.

Paul Sinton-Hewitt 
parkrun Founder

 

Aflysning af Amager Fælled parkrun resten af marts

Ja du læste rigtigt. For første gang siden vores start i maj 2009 har vi måtte ty til at aflyse vores parkrun.
Det betyder, at I de næste uger ikke får mulighed for at mødes ude på Amager Fælled til vores ugentlige løb og hyggestund.
Årsagen er vel ikke ubekendt. Det er corona virussen der spøger.
Vi håber, at det i april igen bliver sikkert at mødes på Fælleden.
De bedste hilsner
Henrik Poulsen (Event Director)

AMAGER FÆLLED PARKRUN CANCELLED FOR THE REST OF MARCH
Due to Corona virus all event has been cancelled for the rest of March
Henrik Poulsen (Event Director)

 

Løb til juledag og nytårsdag

Traditionen tro så afholder vi et ekstra løb Juledag den 25. december 2019 kl. 9:00. Vi håber, at se mange nissehuer og julemænd/julekvinder møde op i festligt julehumør.

Og samme tradition byder, at vi også starter det nye år med et parkrun. Det bliver Nytårsdag den 1. januar 2020 kl. 9:00. Det vil være en god begyndelse på året, hvis I møder op med gårsdagens nytårs hatte m.m.. Husk at der også er et ekstraløb i Fælledparken parkrun lidt senere på dagen, men tjek selv deres Facebookside/Hjemmeside

 

Løb til jul og nytår

Der bliver ekstra løb på Amager Fælled 25. december 2018 og 1. januar 2019, start begge dage kl 9 som sædvanlig.

 

Løb nr. 481 (19. maj 2018)

Sidste

Endnu en parkrun år er gået og vi er nu i gang med vores 10. sæson. Når man ser tilbage på de første 9 år, så kan man blive lettere forpustet over hvad vi har opnået. Amager Fælled parkrun må vel siges at være blevet en fast del af Amager Fælled, og rigtig mange løbere har gennem tiderne været forbi dette skønne naturområde. Der har været mere end 4.300 løbere har. Nogle skulle blot ”snuse” til det, andre var turister fra nær og så langt væk fra som Australien. Mange har dog holdt fast og er blevet en del af vores store familie på Fælleden (Må ikke forveksles med ”Familien fra Bryggen”).

Endnu mere imponerende er det, at der i alt er blevet tilbagelagt 150.695 km over de 9 første år. Det svarer til mere end 3 gange rundt om jorden (Mere præcist 3,76 gange)

Vores løb er jo ikke en konkurrence, men et gratis træningsløb med tidstagning for alle. Ved al træning plejer man også at kunne se en positiv udvikling. Vi har gennem de første 9 år præsteret 3.903 PB’er (Personlig bedste tid), hvilket ikke er så ringe.

Håber I alle vil få et rigtigt godt parkrun år (2018/2019) og passe godt på vores Amager Fælled.

 

Point konkurrencen

For kvinderne er stillingen:

Løber points
Hanna LEEMREIZE 100
Trine SOELBERG 99
Susanne LAUSTSEN 98
Anna SUHR TRZECIESKI 97
Jette BENGTSSON 96
Shona PORTEOUS 95
Lena Elisabeth RASMUSSEN 94
Karen Brøgger RASMUSSEN 93
Emma BRISTOW 92
Ann SCHWANDER 91

 

For mændene er stillingen:

Løber points
Howard BRISTOW 100
Martin KUSK 99
Miroslav OPET 98
Henrik SKIFTE 97
Christian SONNEMANN 96
Matthew PORTEOUS 95
Helmer JACOBSEN 94
Simon BARNABY 93
John CHRISTMAS 92
Mike KANDI 91

 

Point konkurrencen slutter med løbet den 11. maj 2019, så der er tid endnu til at true de førende løbere.

 

Status for dagen

Der var i alt 93 løbere – 93 registrerede og ukendte (0%).

 

Hvor mange?

Af de 93 registrerede løbere var der:

  • 10 (11%) med ny PB
  • (8%) Amager Fælled første gangs deltagere, hvor af var første gangs parkrunner.
  • (5%) juniorer,13 (14%) seniorer,75 (81%) veteraner, hvor af 15 (16%) var 60+
  • 31 (33%) kvinder og 62 (67%) mænd deltog

 

Hvor hurtigt?

Af de 93 løbere var:

  • løbere under 20 min. (9%), 60 løbere mellem 20:00-29:59 (65%) og 25 løbere var mere end 30 min (27%)

 

Hvor mange parkruns?

  • Dagens 93 registrerede løbere har tilsammen gennemført 9907 parkruns. I gennemsnittet er det 107 parkrun pr. dagens deltagende parkrunner
  • 53 parkrunner (57%) har gennemført mindst 50 parkruns, som er fordelt som

o  15 er medlem af Club 50 (16%)

o  26 er medlem af Club 100 (28%)

o  12 er medlem af Club 250 (13%)

 

Glæder mig til vi ses på Fælleden

Henrik Poulsen

 

Glem ikke at du kan følge parkrun på www.facebook.com/parkrun

Og hvis du bare interessere dig for Amager Fælled parkrun, så er vi på www.facebook.com/AmagerFaelledParkrun. Her kan du også læse om hvorledes du kan melde dig som frivillig.

⇐ Nyere poster