Ruten

Ruten er 5000m (5K) lang. Den er opmålt nøjagtigt af os med et professionelt målehjul. Myretuen ved Nordre Fælled, Gl. Fælled vej 1, 8930 Randers NØ. Der er en smule af ruten som er på asfalt, men ellers mest gode naturstier. Hvis det har regnet, kan der forekomme mudder, blade og vandpytter på ruten. Hvis det er muligt, vil der være markeret med skilte eller mel, eller der vil stå frivillige langs ruten.

Som deltager skal du huske, at der også kan være andre brugere på stierne. For at sikre, at vi kan blive ved med at afholde parkrun, opfordrer vi deltagerne til at tage hensyn til parkens andre brugere. Erfaringen viser, at det har meget lidt (om nogen) indflydelse på din personlige rekord, og det er med til at alle kan blive ved med at have glæde af parkrun.

Hvis det er muligt, så gå, løb, cykl eller brug offentlig transport, når du skal til parkrun. Hvis du er nødt til at køre, så prøv om I kan køre flere sammen, så vi både kan spare miljøet og vise hensyn til de øvrige parkbrugere. Hold også øje med andre gæster i parken, når du ankommer og forlader løbet. Måske er der begrænset med parkering, så prøv at ankomme i god tid.

Sikkerhed på ruten

Nordre Fælled parkrun, Randers er gratis for deltagerne og afholdes af et team af frivillige til gavn for alle. Det er vigtigt at løbet afvikles på forsvarlig vis. Derfor beder vi deltagerne, tilskuere og hjælpere om at overholde disse få retningslinier:

 • Vis til enhver tid hensyn over for parken og dens andre brugere.
 • Børn under 11 år skal under løbet være ledsaget (inden for en armslængde) af forældre, en værge, eller anden voksen.
 • Ankom til fods, på cykel eller med offentlig transport, hvis du kan - dine anstrengelser hjælper til at reducere vores aftryk på parken og på planeten.
 • Vi håber at du vil overveje at hjælpe som frivillig af og til - denne event overlever kun pga. jeres gavmildhed - besøg frivillig siden for mere information.
 • Pas på ved nærtliggende veje og parkeringspladser - nogle køretøjer kører virkeligt stærkt. Hold afstand til bilerne, og vær specielt forsigtig, hvis du har børn. Hvis du kører til løbet, så kør forsigtigt, også selv om du er sent på den!
 • Pas på ujævne underlag - græs eller grus eller asfalt - når du løber. Hold øje med cyklister, andre løbere, fodgængere, børn, hunde, dyr i parken, køretøjer og parkarbejdere, grene på jorden, pæle, skilte og andre forhindringer på ruten.
 • Husk at sikre dig, at du er i form til at gå, jogge eller løbe 5K (3.1 miles) med os.
 • Hvis du ser en løber med et alvorligt problem, så stop og hjælp vedkommende, og hent hjælp så snart som muligt.
 • Hvis du er tilskuer, så giv plads til løbere på ruten, og hold øje med børn og hunde, som du evt. har med dig.
 • Borrelia er en smitsom, bakteriel sygdom som overføres til mennesker af inficerede skovflåter. Man bør overveje at beskytte sig ved at smøre sig med et flåtmiddel når man deltager i parkrun events der foregår i højt græs eller i skovområder. Se www.ssi.dk/aktuelt/temaer/skovflat for yderligere information.
 • Løbere, der ønsker at køre med en hund er velkomne, men husk at holde hunden på en kort bly eller seletøj og under kontrol i hele arrangementet. Vær også gennemgå parkrun support siders artikel om at køre med en hund ved parkrun arrangementer.

Vi håber at disse tips kan være med til at sikre, at Nordre Fælled parkrun, Randers kan være sjov og sikker for alle.

Aldersgraduering

Alle parkrun events bruger aldersgraduering til at hjælpe løberne med at sammenligne resultater.

Aldersgraduering holder din tid op mod verdensrekordtiden for dit køn og aldersgruppe, og laver en score i procenter. Scoren kan du bruge til at sammenligne din personlige præstation med andres præstationer, også selv om de ikke er lige gamle med dig eller af samme køn. Jo højere score, des bedre præstation. Scorene kan også holdes op mod scorer fra længere distancer - du kan f.eks. sammenligne en 5km tid med et maraton.

For yderligere information, se Vorespuls side om aldersgraduering.

Kort over ruten

Beskrivelse af ruten

Ruten som er 5 km fører os rundt på Nordre Fælled gennem åbent landskab og lidt skov. Der er en smule af ruten som er på asfalt, men ellers mest gode naturstier.

Course description

The 5k course takes us round Nordre Fælled through forest and open landscape. There is a short distance on tarmac, otherwise well used nature paths.

Faciliteter

Der er en lille legeplads, et udendørs køkken med mulighed for grill og der er et (1) toilet i Myretuen.

Facilities

There is a small children's play area, an outdoor kitchen with possibilities for grill and there is 1 toilet.

Sådan kommer du derhen

Startsted

Starten er ved MYRETUEN som er ved indgangen til Nordre Fælled på Gl. Jennumvej.

Location of start

The event starts at MYRETUEN at the entrance to Nordre Fælled on Gl. Jennumvej.

Ankomst med offentlig transport

Bybus nr 4 kører til Gl. Jennumvej, og derefter er det kun ca 100 meter til enden af vejen og Myretuen.

Getting there by public transport

The number 4 bus goes to Gl. Jennumvej, and it’s just a 100 meters up the road from there.

Ankomst til fods

Kommer man gående fra Mariagervej ved Føtex kan man gå af en sti fra Langvang som fører direkte op til Myretuen. Fra Hadsundvej kan man gå via Garnisonsvej og videre til Kompagnivej til Myretuen. Ellers er det ligesom med bil, man går op af Gl. Jennumvej indtil man kommer til indgangen til Nordre Fælled.

Getting there on foot

Same as in the car … although if you are coming from Mariagervej you can come from Langvang into the gl. Kasserne and then through a path to Myretuen. From Hadsundvej you can turn into Garnisonsvej, go straight on to get onto Kompagnivej and Myretuen is at the end there.

Ankomst i bil

På Ringboulevarden i det nordlige Randers midt imellem Hadsundvej og Mariagervej drejer man ind på Gl. Jennumvej og kører ned til enden af vejen hvor man ser Myretuen, og parkerer der.

Getting there by road

In the north part of Randers you should turn into Gl. Jennumvej from Ringboulevard and go right to the end of the road until you can’t go any more … that’s when you will see Myretuen.

Kaffe efter løbet

Efter løbet tager vi på Myretuen og drikker en kop kaffe - kom og være med!