Ruten

Ruten er 5000m (5K) lang. Den er opmålt nøjagtigt af os med et professionelt målehjul. Start ved P-pladsen på Lenesvej øst for Tovshøjskolen i Brabrand. Varieret terræn med bakker, asfalt, græs, grus stier. Hvis det har regnet, kan der forekomme mudder, blade og vandpytter på ruten. Hvis det er muligt, vil der være markeret med skilte eller mel, eller der vil stå frivillige langs ruten.

Som deltager skal du huske, at der også kan være andre brugere på stierne. For at sikre, at vi kan blive ved med at afholde parkrun, opfordrer vi deltagerne til at tage hensyn til parkens andre brugere. Erfaringen viser, at det har meget lidt (om nogen) indflydelse på din personlige rekord, og det er med til at alle kan blive ved med at have glæde af parkrun.

Hvis det er muligt, så gå, løb, cykl eller brug offentlig transport, når du skal til parkrun. Hvis du er nødt til at køre, så prøv om I kan køre flere sammen, så vi både kan spare miljøet og vise hensyn til de øvrige parkbrugere. Hold også øje med andre gæster i parken, når du ankommer og forlader løbet. Måske er der begrænset med parkering, så prøv at ankomme i god tid.

Sikkerhed på ruten

Brabrand parkrun er gratis for deltagerne og afholdes af et team af frivillige til gavn for alle. Det er vigtigt at løbet afvikles på forsvarlig vis. Derfor beder vi deltagerne, tilskuere og hjælpere om at overholde disse få retningslinier:

 • Vis til enhver tid hensyn over for parken og dens andre brugere.
 • Børn under 11 år skal under løbet være ledsaget (inden for en armslængde) af forældre, en værge, eller anden voksen.
 • Ankom til fods, på cykel eller med offentlig transport, hvis du kan - dine anstrengelser hjælper til at reducere vores aftryk på parken og på planeten.
 • Vi håber at du vil overveje at hjælpe som frivillig af og til - denne event overlever kun pga. jeres gavmildhed - besøg frivillig siden for mere information.
 • Pas på ved nærtliggende veje og parkeringspladser - nogle køretøjer kører virkeligt stærkt. Hold afstand til bilerne, og vær specielt forsigtig, hvis du har børn. Hvis du kører til løbet, så kør forsigtigt, også selv om du er sent på den!
 • Pas på ujævne underlag - græs eller grus eller asfalt - når du løber. Hold øje med cyklister, andre løbere, fodgængere, børn, hunde, dyr i parken, køretøjer og parkarbejdere, grene på jorden, pæle, skilte og andre forhindringer på ruten.
 • Husk at sikre dig, at du er i form til at gå, jogge eller løbe 5K (3.1 miles) med os. Du kan finde gode råd om løb på det amerikanske site Runners' Medical Resource website (selv om dette eksterne site fokuserer på at forberede sig på et løb, det beskriver ikke parkrun events).
 • Husk at varme op før løbet.
 • Hvis du ser en løber med et alvorligt problem, så stop og hjælp vedkommende, og hent hjælp så snart som muligt.
 • Hvis du er tilskuer, så giv plads til løbere på ruten, og hold øje med børn og hunde, som du evt. har med dig.
 • Det er ikke tilladt at løbe med klapvogn/babyjogger og hund samtidigt.
 • Borrelia er en smitsom, bakteriel sygdom som overføres til mennesker af inficerede skovflåter. Man bør overveje at beskytte sig ved at smøre sig med et flåtmiddel når man deltager i parkrun events der foregår i højt græs eller i skovområder. Se www.ssi.dk/aktuelt/temaer/skovflat for yderligere information.
 • Løbere, der ønsker at køre med en hund er velkomne, men husk at holde hunden på en kort bly eller seletøj og under kontrol i hele arrangementet. Vær også gennemgå parkrun support siders artikel om at køre med en hund ved parkrun arrangementer.

Vi håber at disse tips kan være med til at sikre, at Brabrand parkrun kan være sjov og sikker for alle.

Aldersgraduering

Alle parkrun events bruger aldersgraduering til at hjælpe løberne med at sammenligne resultater.

Aldersgraduering holder din tid op mod verdensrekordtiden for dit køn og aldersgruppe, og laver en score i procenter. Scoren kan du bruge til at sammenligne din personlige præstation med andres præstationer, også selv om de ikke er lige gamle med dig eller af samme køn. Jo højere score, des bedre præstation. Scorene kan også holdes op mod scorer fra længere distancer - du kan f.eks. sammenligne en 5km tid med et maraton.

For yderligere information, se Løbesidens side om aldersgraduering.

Kort over ruten

Beskrivelse af ruten

Hasle Bakker og Skjoldhøjkilen i den vestlige del af Århus er rammen for Brabrand parkrun. Brabrand parkrun afvikles i et varieret terræn med bakker, asfalt, græs, grus stier og skøn natur, hvorfra der er udsigt over hele Århus. Så tag naturen i øjesyn og benyt dagen til at opleve et smukt naturlandskab. Der kan være vandpytter og lidt mudder på stierne ved regnvejr. Ruten er en 5 km rundestrækning.

Tak til Århus Kommune for tilladelsen til, at vi kan afholde Brabrand parkrun hver lørdag. Som deltager skal du huske, at der også kan være andre brugere på stierne For at sikre, at vi kan blive ved med at afholde parkrun i Hasle Bakker, opfordrer vi deltagerne til at tage hensyn til andre brugere.

Faciliteter

Vi løber I et natur område der er ikke omklædning og toilet faciliteter.

Sådan kommer du derhen

Startsted

Starten ligger ved parkeringspladsen.

Ankomst med offentlig transport

Bus nr. 22 holder 150 meter fra start. Stoppested: Lenesvej.

Ankomst til fods

Drej i lyskrydset ved Åby Ringvej og Edwin Rahrsvej (56.09.45.1N - 10.08.39.1E) kør ud af Edwin Rahrsvej drej til højre I lyskrydset, følg vejen til man når P-pladsen på højreside ved enden af Bakkekammen (Bjerget).

Ankomst i bil

Drej i lyskrydset ved Åby Ringvej og Edwin Rahrsvej (56.09.45.1N - 10.08.39.1E) kør ud af Edwin Rahrsvej drej til højre I lyskrydset, følg vejen til man når P-pladsen på højreside ved enden af Bakkekammen (Bjerget).
Der er mulighed for parkering 30 meter fra start.

Kaffe efter løbet

Efter løbet drikker vi den medbragte kop kaffe - kom og være med!